Wolf Worldwide Logo - Token
Edit Content

wolfworldwide.digital

Zo bouw je een Cloud Server voor je Business zoals een Expert!

cloud-computing-network-concept-white-cloud-and-2022-03-29-22-17-51-utc

Je eigen cloud server voor je bedrijf opzetten – als je het goed doet – kan een uiterst voordelige zet zijn voor je bedrijf. 

Niet alleen kun je er meer opslagruimte en flexibiliteit mee verwerven, maar het kan ook je efficiëntie en winstgevendheid verbeteren. Maar voordat je de vruchten van een cloud server kunt plukken, moet je hem goed instellen.

Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

1. Bepaal je behoeften.

De eerste stap bij het opzetten van je cloud server is het bepalen van je behoeften. Waarvoor gebruik je je server? Wat zijn je opslagvereisten? Hoeveel bandbreedte heb je nodig?

Het vooraf bepalen van je behoeften helpt je de juiste aanbieder van een cloud server te kiezen en je budget te plannen.

2. Kies de juiste aanbieder.

Er zijn massa’s aanbieders van cloud servers, dus het is belangrijk je onderzoek te doen en de juiste voor je bedrijf te vinden.

Enkele factoren waarmee je rekening moet houden zijn de reputatie van de aanbieder, de mogelijkheden en diensten die ze bieden, de prijsstelling, en de klantenondersteuning.

3. Plan je budget.

Cloud servers kunnen duur zijn, dus het is belangrijk je budget dienovereenkomstig te plannen.

Houd rekening met de kosten van de server zelf, de kosten van de bandbreedte, en de kosten van eventuele extra functies of diensten die je nodig hebt.

4. Richt je server in.

Als je je provider hebt gekozen en je behoeften hebt bepaald, is het tijd om je server in te stellen.

Dit hangt af van de provider die je kiest, maar meestal moet je een account aanmaken, een plan kiezen, en je server specificaties invoeren.

5. Upload je gegevens.

Nu je server is ingesteld, is het tijd om je gegevens te uploaden.

Dit varieert naar gelang de grootte en de soort gegevens die je uploadt, maar de meeste aanbieders zullen een platform of client hebben om je hierbij te helpen.

6. Configureer je instellingen.

Als je gegevens geüpload zijn, is het tijd om je instellingen te configureren. Dit omvat het instellen van je domeinnaam, het configureren van je e-mail, en het instellen van alle andere instellingen die je nodig hebt.

7. Geniet van de voordelen.

Nu je server is ingesteld, is het tijd om van de voordelen te genieten.

Cloud Hosting en IaaS Cloud hosting is een vorm van webhosting waarbij de klant ruimte huurt op een externe server. De dienst is ook bekend als “server hosting”, “web hosting”, “applicatie hosting”, “cloud computing”, “cloud services”, “IaaS” en “PaaS”. 

De cliënt kan root-toegang tot de server hebben, of het hostingbedrijf kan administratieve toegang verlenen. Cloud hosting is een natuurlijke uitbreiding van de wijdverbreide gehoste diensten zoals e-mail, bestanden delen, of CRM. Het gebruik van software as a service (SaaS), Infrastructure as a Service (IaaS), en Platform as a Service (PaaS) modellen maakt het hosten van een breed scala van toepassingen mogelijk.

Voor kleinere bedrijven en organisaties kan cloud hosting de nodige middelen voor een website verschaffen zonder dat ze een eigen server hoeven aan te schaffen of te beheren. Voor grotere bedrijven en organisaties kan cloud hosting de middelen verschaffen om hun hele website, of een groot deel ervan, te hosten, zonder dat ze een eigen server hoeven aan te schaffen of te beheren.

Aanbieders van cloud hosting bieden verschillende soorten diensten aan. IaaS aanbieders bieden virtuele machines, opslag, en netwerkmiddelen. PaaS aanbieders bieden een platform met programmeertaal ondersteuning en debuggers, applicatie monitoring, en factureringssystemen. 

Diensten die tussen IaaS en PaaS in vallen, zoals Heroku, bieden extra mogelijkheden zoals automatisch schalen en add-ons die op de toepassing geïnstalleerd kunnen worden.

Als je dit nog steeds leest, dan werk je waarschijnlijk voor een kleine tot middelgrote onderneming met krappe IT budgetten. En, als je voor een B2B bedrijf werkt, dan heeft je bedrijf waarschijnlijk geen werknemers – of misschien maar een of twee. Je hebt waarschijnlijk niet de middelen of het personeel om honderden dollars uit te geven aan cloud hosting en software zodat je je specifieke bedrijfsprocessen zoals e-mail en bestandsopslag kunt uitvoeren. In plaats daarvan heb je een kosteneffectieve oplossing nodig die alle ongelijksoortige processen en documenten van je bedrijf kan hosten tegen een betaalbare prijs. 

Dat is waar cloud server hosting om de hoek komt kijken! Een cloud server werkt als een uitbreiding van je huidige PC — het is eigenlijk geen apart stuk hardware maar een online dienst. Je kunt met elke web browser toegang krijgen tot bestanden die op afgelegen servers zijn opgeslagen en zelfs software updates downloaden zonder ze lokaal op elke computer in je kantoornetwerk te hoeven installeren.

Wat is een Cloud Server?

Hoe kan een stuk software een “offline cloud dienst” zijn? Wel, cloud diensten zijn een van de nieuwste ontwikkelingen in de IT wereld. Dit specifieke artikel gaat over cloud server hosting – dat wil zeggen, de mogelijkheid om de gegevens van je bedrijf in de cloud op te slaan. De populairste aanbieders van cloud diensten zijn Amazon Web Services, Rackspace, GoGrid, en Google Cloud Platform. 

Je kunt software op deze servers installeren en ze met elke webbrowser benaderen. Je hebt volledige controle over waar je gegevens worden opgeslagen, wie er toegang toe heeft, en hoe ze worden geraadpleegd. Je kunt ook kiezen waar je gegevens worden opgeslagen en welke software je op de server wilt draaien. Cloud servers zijn nuttig voor veel B2B bedrijven die geen duizenden dollars te besteden hebben aan software en hardware. Ze zijn ook nuttig voor specialisten die hun gegevens gescheiden willen houden van de rest van het kantoor.

De beste eigenschappen van een kinderserver

Cloud servers zijn een van de beste manieren om gegevens online op te slaan. Ze zijn van overal bereikbaar en bieden je de volledige functionaliteit van een desktop computer. Tegelijk zijn ze veel goedkoper dan eigen hardware, want je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Je hebt ook volledige controle over je server, dus je kunt software installeren en overal waar je een internetverbinding hebt toegang tot je gegevens krijgen. 

Cloud hosting biedt ook een aantal geweldige mogelijkheden die het een geweldige optie voor bedrijven maken. Ze zijn ontworpen om je volledige controle over je server en gegevens te geven, zodat je bij je bestanden kunt wanneer je ze nodig hebt. Je kunt ook back-ups van je gegevens maken en regelmatige snapshots plannen. Bovendien heb je toegang tot je gegevens en software vanaf elk toestel, dus je hoeft je geen zorgen te maken over verouderde hardware. Cloud servers zijn ook gemakkelijk te beheren en te onderhouden. Ze worden beheerd door een derde partij, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het zelf instellen ervan.

Zet je eigen cloud op voor WordPress

Als je je eigen cloud server opzet, heb je de mogelijkheid om een speciale omgeving voor WordPress hosting te creëren. Dit is vooral handig als je WordPress-centrische bedrijfsprocessen veel gegevens hebben die door WordPress gebruikers moeten worden opgeslagen en geraadpleegd. 

Je kunt je cloud server ook gebruiken om andere toepassingen te hosten, zolang ze niet te veel ruimte vragen. Hosting op een cloud server is handig voor bedrijven die een kosteneffectieve manier nodig hebben om hun websites te hosten, maar het is ook goed voor bedrijven die hun inhoud in de cloud willen opslaan. Je kunt de wolk gebruiken om documenten op te slaan, online presentaties te maken, je mediabibliotheek op te slaan, en zelfs je WordPress site te hosten. Je kunt veel geld besparen door ruimte op een cloud server te huren, en je kunt ook vanaf elk toestel bij je gegevens. Cloud server hosting is nuttig voor bedrijven van alle groottes.

De beste cloud hosting voor je bedrijf vinden

Voor je kunt beslissen welke cloud provider geschikt is voor jou, moet je eerst je bedrijfsbehoeften beoordelen. Waarvoor zul je je server gebruiken? Zal je grote hoeveelheden gegevens moeten opslaan, zoals media, bestanden, of databases? 

Zal je software en software updates moeten opslaan? Je moet ook rekening houden met je budget bij het kiezen van een cloud provider. Welke providers vertrouw je? Welke providers bevallen je het meest? Je moet ook kijken naar de beveiligingsmogelijkheden die elke aanbieder biedt. Welke providers bieden het hoogste niveau van beveiliging? Welke providers hebben de meeste gebruikersrecensies? Het meest feature-rijke plan? De beste prijzen?

Conclusie

Of je nu een marketingbureau bent, een advocatenkantoor, of een SaaS bedrijf, je hebt goede cloud hosting nodig die kosteneffectief is en gemakkelijk te gebruiken. Het moet ook snel, veilig en betrouwbaar zijn. Daarom kiezen zo veel bedrijven voor cloud servers – je hoeft geen IT expert te zijn om er het beste uit te halen. Cloud server hosting is nuttig voor veel B2B bedrijven. Het is uiterst kosteneffectief, want je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Je hebt ook volledige controle over je server, zodat je overal waar je internet hebt software kunt installeren en bij je gegevens kunt.

Je eigen cloud server inrichten kan een geweldige manier zijn om de kosten te drukken en de efficiëntie van je bedrijf te verbeteren. Door deze tips te volgen kun je je cloud server snel en gemakkelijk opzetten, en klaar zijn om van de voordelen te profiteren.

Cloud server hosting

Tags :

One Response

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons via Sociale Media

En wees er als eerste bij voor onze wekelijkse freebies!
like
Facebook
Twitter
LinkedIn